Michelin Le Mans Cup – Reiter Engineering heeft de overhand in de chaos

Lange tijd onderbroken en teruggebracht tot twintig ronden, zag de finale van de Michelin Le Mans Cup in Portimão de overwinning van Reiter Engineering.

gepubliceerde 16/10/2022 à 12:38

Valentin GLO

Reiter Engineering won de Michelinfinale Le Mans Beker 2022, gespeeld in Portimão (Portugal). Een race die lange tijd werd onderbroken door een rode vlag en werd teruggebracht tot slechts twintig ronden.

Tijdens een herstart van de Safety Car vertraagde de #30 WTM Racing Duqueine M08 – D11 – Nissan, bestuurd door de Duitser Torsten Kratz, die toen aan de leiding stond, en veroorzaakte een kettingreactie achter hem. Freddie Hunt in de #76 van Reiter Engineering schakelde zelfs om het prototype voor hem te ontwijken voordat hij ook langzamer ging rijden. Van achteren aankomend kon Jerome de Sadeleer (MV2S Forestier Racing) de witte Ligier JS P320 niet ontwijken en werd de Zwitser het slachtoffer van een spectaculair ongeval, waarbij hij met geweld tegen de pitmuur botste. “De coureur van MV2S Forestier Racing bevindt zich nu in het Medisch Centrum en is bij bewustzijn”, kondigde de Michelin Le Mans Cup aan op zijn Twitter-account.

Het einde van de race was vol wendingen. Terwijl WTM Racing tijdens de laatste herstart van de race nog op de eerste plaats stond, zakte Leonard Weiss in de slotmomenten naar beneden in het klassement. In het verkeer was het uiteindelijk Mads Siljehaug die de opening vond om de overwinning aan Reiter Engineering en zijn teamgenoot Freddie Hunt aan te bieden. Colin Noble zette de #320 Nielsen Racing Ligier JS P7 – Nissan op de tweede plaats dankzij een prachtige dubbele inhaalactie op Tom Dillmann (Racing Spirit of Léman #10) en Leonard Weiss in de eerste bocht van de laatste ronde. De Fransman, kampioen van de Michelin Le Mans Cup 2022, completeerde het podium met zijn teamgenoot Alexander Mattschull.

In GT3 is de Ferrari 488 nr. 51 van AF Corse, bestuurd door de Japanners Koizumi Hiroshi en Kei Cozzolino, wisten de valkuilen te vermijden en te profiteren van de tegenslagen van anderen om te winnen voor de nr. 88 NSW GMB Motorsport Hondas (jan. Magnussen, Lars Engelberckt Pedersen) en nr. 55 (Kasper H. Jensen, Kristian Poulsen).

Het H24-waterstofprototype, bestuurd door Stéphane Richelmi, eindigde de race op de 31e plaats, twee ronden achter de winnaars.

Journalist. Endurance-reporter (WEC, IMSA, ELMS, ALMS) en soms F1 of IndyCar.