Neuville wint de Sardinia Rally, Fourmaux verliest alles in de Power Stage!

Hyundai boekt zijn eerste overwinning van het seizoen met het succes van Thierry Neuville op Sardinië, vóór zijn teamgenoot Esapekka Lappi. Adrien Fourmaux ging van de weg in de Power Stage en verspeelde de overwinning in WRC2!

gepubliceerde 04/06/2023 à 13:23

Dorian Grangier

Hyundai steekt het hoofd boven water met deze eerste overwinning in 2023! © Nikos Katikis/DPPI

• Hyundai (eindelijk!) behaalt een overwinning in 2023! Het Zuid-Koreaanse team won de Rallye uit Sardinië dankzij Thierry Neuville, die daarmee zijn eerste succes van het jaar tekent, het eerste sinds de Rally van Japan in november 2022. De Belg bevestigt eindelijk, hij die de overwinning in Kroatië miste terwijl hij leider was van het evenement, afgelopen april.
  • Hyundai scoorde zelfs een dubbel sinds Esapekka Lappi als tweede eindigde in de Sardinia Rally, zonder te concurreren met Thierry Neuville op deze laatste dag van de rally. Dit is het derde podium op rij voor de Fin, na zijn twee derde plaatsen in Kroatië en Portugal.
  • Toyota redde de eer met Kalle Rovanperä's 3e plaats ondanks een zeer gecompliceerde rally voor het Japanse team, waarin Takamoto Katsuta maar vooral Sebastien Ogier zaterdag afhaken. Kalle Rovanperä won alsnog alle 5 de punten in de Power Stage. Elfyn Evans, die dit weekend nooit in de race was, eindigde op de 4e plaats.
  • Dani Sordo, zondagochtend 5e overall, moest voor de start van de voorlaatste special stoppen vanwege een uitlaatprobleem.
  • In het kampioenschap blijft Kalle Rovanperä comfortabel aan de leiding met 118 punten, 25 meer dan de winnaar van de dag, Thierry Neuville. Ott Tanak is nu gedegradeerd naar 33 punten achterstand op de regerend kampioen. Sébastien Ogier, die een punt verzamelde in de Power Stage, staat 5e in het kampioenschap met 70 punten.
  • Andreas Mikkelsen won in WRC2 dankzij de fatale baanuitgang vanAdrian Fourmaux in de Powerfase! De Fransman, die bij de start van de laatste special comfortabel de categorie aanvoerde, ging in een snelle bocht naast en raakte aan de buitenkant een steen. Dankzij deze pensionering schoof Yohan Rossel op naar de 4e plaats in WRC2, met de 3 punten uit de Power Stage als bonus.