Monte Carlo: Ott Tanak leidt de debatten, Suninen op de mat

Ott Tanak won donderdag de eerste twee etappes van de Monte-Carlo Rally in zijn Hyundai voor Kalle Rovanpera. Teemu Suninen heeft het al opgegeven.

gepubliceerde 21/01/2021 à 16:37

Toulisse

Dit is het beeld van de dag, live ervaren op video. Terwijl hij de special leidde na de laatste tussenstop, reed de Fin Teemu Suninen (Ford M Sport) raakte in de laatste kilometer op de lastigste plek van het parcours de muur, waar veel renners uitgleden. Vervolgens ging hij het ravijn in waar hij een boom ontwortelde. De coureur bleef ongedeerd, maar zijn auto kon niet herstarten en zou de race zeker moeten staken. rallye volgens Suninen.

Alle anderen bleven zonder grote fouten op de baan. Ests Ot Tanak (Hyundai), gefrustreerd door zijn eerste seizoen bij het Koreaanse huis, liet zien dat hij vastbesloten was weer mee te doen aan de titelrace. Hij won de twee scratchs van de dag.

Achter hem een ​​kleine verrassing. De jonge Kalle Rovanpera (Toyota) was de enige die in de tweede special binnen de tijd van de wereldkampioen reed. Als tweede in de rally op 3”3 is hij in de mix om zijn eerste Monte-Carlo in de wacht te slepen.

Thierry Neuville (Hyundai) hield stand met zijn nieuwe bijrijder Wydaeghe en eindigde de dag op de vierde plaats, 16 seconden achterstand. Hij bevindt zich in dezelfde tijden als de regerend kampioen Sebastien Ogier, die in de eerste special remproblemen ondervond.

De top vijf staat nog steeds dichtbij op de ranglijst, in tegenstelling tot Dani Sordo. Uitstekend op Monza om 2020 af te sluiten, de Spanjaard van Hyundai heeft in twee klassementsproeven al 42 seconden verloren.

Voor zijn eerste rally in de Hyundai i20 WRC, Pierre-Louis Loubet was heel voorzichtig in de openingsspecial, voordat hij de paarden als tweede losliet. Hij staat op de negende plaats in de rally op 1'27.