Thierry Neuville wint de Ronde van Corsica

Thierry Neuville won het Corsicaanse evenement en won voor Jan Kopecky (Skoda) en Freddy Loix (Skoda), de nieuwe leider van het IRC-kampioenschap.

gepubliceerde 14/05/2011 à 21:14

Villemant

De Belg reed een perfecte race tijdens deze drie etappes en tekende in dit evenement 8 krasjes. Hij kwam over de finish met een voorsprong van 15°5 op Jan Kopecky, die er niet in slaagde het gat aan de kop van de race te verkleinen. “ Ik ben meer dan blij. Ik hoop dat dit nog maar het begin is en dat alles zo doorgaat », aldus de winnaar van de Rallye van 10 bochten.

Freddy Loix klimt naar de laatste trede van het podium en neemt de leiding in het IRC-kampioenschap, 5 punten voorsprong op Jan Kopecky en Thierry Neuville. De Skoda-coureur kende een solide race en profiteerde van de fouten van de leidende coureurs. “ Ik ben blij dat ik de leiding neem in het kampioenschap. Ik begreep al snel dat ik niet op zoek kon gaan naar de leiders », aldus de Belg.

In de laatste special kwam een ​​einde aan de strijd om de 4e plaats. Pierre Campana dacht dat hij met een band op de 5e plaats zou eindigen Peugeot 207 S2000 heeft een lekke band. Maar Bryan Bouffier ging van de weg en eindigde zijn race in de bomen. De bemanning kwam er gelukkig zonder verwondingen vanaf.

Bruno Magalhaes (Peugeot) en Andreas Mikkelsen (Skoda) eindigden respectievelijk op de 5e en 6e plaats. In het constructeurskampioenschap staat Peugeot (104 punten) 2 punten achter Skoda (106 punten)

Pierre-Antoine Guglielmi wint met zijn auto de categorie 2WD Renault Clio R3. De overwinning in Groep N ging naar Florian Gonon (Subaru Impreza Sti).

Ontdek het in uw AUTO-magazinewekelijks, vanaf woensdag in de kiosken de volledige analyse van de 54e Ronde van Corse door onze speciale correspondenten op het Isle of Beauty.