Nikolay Gryazin wint Rally van Letland

Nikolay Gryazin domineerde zijn nationale evenement en stelde de titel veilig in de categorie Onder 28.

gepubliceerde 14/10/2018 à 17:19

Nikolaj Gryazin domineerde de wedstrijd Rallye van Letland door te winnen met een voorsprong van 43 seconden op Chris Ingram aan het einde van de 12 klassementsproeven van het laatste evenement van het seizoen ERC. De nationale coureur behaalde de titel in de categorie Onder 28 (21 jaar oud) en hij krijgt de kans om op een WRC van het seizoen 2016 op een Europese ronde van de WRC of om een ​​beloning van € 100 te krijgen voor twee rondes van de ERC in een R000.

“Ons doel was niet om aan te vallen, maar om te finishen en ik kan nu rustig slapen, verwelkomde de Sports Racing Technology-coureur. Ik heb niet de neiging om mijn emoties te tonen, maar ik ben echt gelukkig. We hebben dit jaar veel vooruitgang geboekt door een goede strategie en een goede voorbereiding voor elk evenement. Ik kan nu profiteren van mijn rondes die Eurosport in ERC aanbiedt. »

Fredrik Ahlin completeerde het podium op minder dan 6 seconden achter de Brit, maar de Zweed won van Fabian Kreim die zijn 3e plaats in de laatste special op 8 seconden achterstand verloor. Lukasz Habaj en Filip Mares completeerden de Top 5 van het evenement waar de Top 8 gemonopoliseerd wordt door de Skoda Fabia R5.

Laurent Pellier (Peugeot 208 T16 R5) stopte aan het einde van de 6e special na een motorprobleem terwijl hij op de 8e positie stond.

Tom Kristensson (Opel Adam R2) won in de 2WD met 20 seconden voorsprong op zijn teamgenoot Martins Seeks, de twee bewoners van het Opel Rallye Junior Team die de Top 10 van het algemeen klassement hadden voltooid.

Ontdek het verslag van de Letland Rally in nummer 2187 van AUTOwekelijks, vanaf maandagavond beschikbaar in digitale versie op alle platformen, en vanaf aanstaande woensdag in de kiosken.