Lukyanuk wint de Canarische Eilandenrally

Alexey Lukyanuk domineerde de Canary Islands Rally en claimde zijn tweede ERC-overwinning en bleef dit seizoen ongeslagen.

gepubliceerde 05/05/2018 à 19:17

Alexey Lukyanuk (Ford) stond dit weekend opnieuw boven de rest op de Rallye van de Canarische Eilanden (Spanje). De Rus won zo'n tien klassementsproeven van de veertien op het programma, nadat hij meteen de leiding had genomen in de race.

De leider in het kampioenschap won uiteindelijk met 51 seconden voorsprong op Nikolay Gryazin (Skoda), winnaar in de categorie U28, terwijl Fabian Kreim (Skoda) het podium completeerde.

José Antonio Suárez (Hyundai) verloor het podium zo'n twintig seconden achter de Duitser.

Laurent Pellier (Peugeot) voltooide de Top 5 nadat hij profiteerde van de tegenslagen van zijn landgenoot Pierre-Louis Loubet (Hyundai) die tegen het einde van de rally moest stoppen na elektrische problemen.