Loix: “Fantastisch seizoen voor Cyprus”

In de race om de IRC-titel tot en met de laatste ronde van het IRC vorig jaar is de Belg trots op zijn seizoen.

gepubliceerde 12/01/2012 à 11:56

Villemant

Hij is ongetwijfeld een van de meest geduchte kandidaten in de Intercontinental Rally Challenge. Vorig jaar eindigde Freddy Loix in acht betwiste ronden vijf keer op het podium, waaronder één overwinning thuis in Ieper. Hij eindigde uiteindelijk als vierde in de definitieve IRC-ranglijst, niet zonder tot aan de slotronde op Cyprus de kroon te hebben opgeëist. Als het land zijn programma voor 2012 nog niet heeft geformaliseerd, is de kans groot dat het land aan een nieuwe campagne begint.

“Ik heb een fantastisch seizoen gehad vóór Cyprus, Hij legt uit. Ik stond vijf keer op het podium. Ik kreeg een tegenslag in Sanremo, maar ik vocht voor de overwinning en leidde de race. Op pure snelheid was ik er nog steeds, maar ik had geen kans in het kampioenschap gezien het feit dat ik maar acht rally's reed, terwijl anderen er 10 of 11 deden?.