Kopecky wint Barum Tsjechische Rally Zlin

Jan Kopecky voerde een grote aanval uit in de tweede etappe van Barum Czech Rally Zlin en pakte de overwinning voor Alexey Lukyanuk en Dani Sordo.

gepubliceerde 26/08/2018 à 17:09

Ondanks meerdere lekke banden op de eerste dag van Barum Czech Rally Zlin, kon Jan Kopecky (Skoda) op de tweede dag de achterstand inhalen en met nog twee etappes te gaan de leiding in de race herwinnen. De Tsjech won uiteindelijk met iets minder dan 8 seconden voorsprong op Alexey Lukyanuk (Ford), die veiligheid voorop stelde met het oog op de titel.

Dani Sordo (Hyundai) a complété le podium pour sa première participation à l’épreuve tchèque. Le pilote officiel de la marque coréenne a devancé Miroslav Jakes (Skoda) pour seulement 3 dixièmes.

Nikolay Gryazin (Skoda) was in de strijd om het podium, maar de Letse winnaar van de U28-categorie viel naar de 5e plaats nadat hij op de laatste parcoursen moeite had met de regenbanden. De rest van de Top 10 wordt bijna gemonopoliseerd door de Fabia R5’s, met uitzondering van Laurent Pellier die de 10e plaats behaalde op zijn Peugeot 208T16R5.

Ontdek het verslag van de Barum Czech Rally Zlin in uitgave 2180 van AUTOwekelijks, vanaf maandagavond beschikbaar in digitale versie op alle platformen, en vanaf aanstaande woensdag in de kiosken.