IRC – Giandomenico Basso wint Sanremo

Giandomenico Basso wint voor de tweede keer de Sanremo Rally. De Italiaanse Ford Fiesta RRC had 35 seconden voorsprong op de Skoda Fabia S2000 van Jan Kopecky, terwijl de Peugeot 207 S2000 van Alessandro Perico het podium completeerde.

gepubliceerde 13/10/2012 à 17:01

Giandomenico Basso zal van begin tot eind gedomineerd hebben Rallye Sanremo wint voor de tweede keer in zijn lokale evenement. Jan Kopecky was de enige die het tempo van de lokale coureurs kon bijhouden door als tweede te eindigen, 35 seconden achter de winnaar, zonder de Fiesta RRC te hebben kunnen volgen die na de Ronde special de leiding nam in de race, vrederechter van het evenement waarvan de 44 km 's nachts werd afgelegd. Alessandro Perico vervolledigt het podium nadat hij profiteerde van de pensionering van Juho Hänninen, die zijn race op het beroemde parcours beëindigde met een Fabia S2000 die vastzat op het dak van een huis onder de weg!

Stefano Albertini faalt aan de voet van het podium met zijn 207 S2000. De Italiaan heeft ruim 47 seconden voorsprong op zijn landgenoot Paolo Andreucci (Peugeot). Craig Breen (Peugeot) zette een goede prestatie neer voor zijn eerste deelname aan Sanremo en pakte een zesde plaats, één minuut achter de top vijf. Frigyes Turan (Ford) staat op de zevende plaats na tijdverlies door oververhitting van de motor. Simone Campedelli zette een zeer goede prestatie neer met zijn Citroën DS3 R3T, behaalde de achtste plaats en won de categorie 2WD. Pierre Campana (Peugeot) verloor zijn kansen op een goed resultaat nadat hij tijdens het lange parcours van de Ronde het achterdifferentieel van zijn 207 S2000 brak, maar de Bastiais maakte aan het einde van het evenement een solide comeback en eindigde op de negende plaats met 12 seconden vóór de Clio R3 van Roberto Vescovi.

Het is de zoveelste Italiaan die de Production Cup wint met de overwinning van Federico Gasperetti op Renault Mégane RS. Voor het eerste competitieve optreden van de Peugeot 208 R2 behaalde Bryan Bouffier de zevende plaats in de categorie. Robert Consani verloor in dit evenement veel door zich terug te trekken met zijn Renault Mégane RS.

Ontdek het Sanremo Rally-verslag in het volgende nummer van AUTOhebdo, vanaf dinsdag verkrijgbaar in digitale versie voor iPad, PC en Mac, en vanaf woensdag in de kiosk.