IRC – Dani Sordo verzet zich tegen de Ronde van Corsica

Dani Sordo eindigt de tweede etappe van de Ronde van Corsica voor Jan Kopecky en Pierre Campana. Maar de laatste etappe zal de langste van het evenement zijn en de posities hebben nog steeds alle kansen om naar voren te evolueren.

gepubliceerde 11/05/2012 à 19:24

Andreas Mikkelsen (Skoda) kan na zijn vertrek in SS5 niet meer vechten voor de overwinning in de Tour de Corse, Dani Sordo (Mini) is de nieuwe leider van de Rallye bij de 10 bochten. De Spanjaard houdt een hoog tempo aan om zijn positie te beschermen, ondanks de strijdlust van zijn rivalen. Jan Kopecky (Skoda) kwam terug tot binnen 000 seconden van de Spaanstalige coureur, de Tsjech op de hielen gezeten door Pierre Campana, wederom indrukwekkend aan het stuur van de 25 S207 waarmee hij vorig jaar al de vierde plaats veroverde. De Bastiais, die de zevende plaats behaalde in de Monte-Carlo Rally toen hij Dani Sordo als teamgenoot had, staat slechts 2000” achter de Tsjech en blijft minder dan 4 seconden verwijderd van de voorsprong in de race.

Toch moet de Corsicaan in de aanval blijven aangezien zijn landgenoot Bryan Bouffier (Peugeot) ligt slechts zes seconden achter de eerste 207 S2000. Laatstgenoemde wordt niet meer bedreigd door Mathieu Arzeno nadat de Fransman in de laatste special van de dag een lekke band opliep en een differentieelprobleem opliep. Andreas Mikkelsen profiteerde van de tegenslagen van de Fransman om de vijfde positie te heroveren, maar de Noor reed ook lek op het laatste parcours en de regerend kampioen heeft nu nog maar een voorsprong van tien seconden op de 207 S2000 van Jean-Marc Manzagol.

De teams vertrekken morgen voor getimede races van 134 km, verdeeld over zes klassementsproeven. De start van de laatste etappe wordt gegeven om 9 uur.