IRC – Andreas Mikkelsen master in Roemenië

Andreas Mikkelsen won met gemak de Sibiu Rally in Roemenië, voor Patrik Flodin en François Delecour die ondanks zijn mechanische problemen het podium bereikten.

gepubliceerde 21/07/2012 à 19:07

Andreas Mikkelsen zal de spanning tijdens de Sibiu Rally op zijn favoriete ondergrond niet hebben gespeeld. De regerend kampioen won met een voorsprong van ruim vijf minuten op de Ford Fiesta S2000 van Patrik Flodin, die profiteerde van de pensionering van Sepp Wiegand die twee etappes voor de finish plaatsvond toen de Duitser een probleem met de schokdemper tegenkwam. “Dit weekend was lang (200 km getimed)”, erkent de winnaar die zijn voorsprong in het kampioenschap nog iets vergroot. “Met zo’n gat moest ik de auto gewoon terugbrengen naar de finish. We behaalden veel tweede plaatsen en het is goed om weer op de bovenste trede van het podium te staan. Dit is een belangrijk resultaat voor het hele team. »

Ondanks zijn talrijke mechanische problemen vervolledigt François Delecour het podium met de zijne Peugeot 207 S2000 die aan het begin van de dag last had van een schokdemperprobleem. De Fransman gaf toe dat hij in de nabije toekomst graag aan andere rondes van het IRC-kampioenschap zou willen meedoen. De Mitsubishi Lancer Evo X van Vitaliy Pushkar en Edwin Keleti vervolledigen de top vijf terwijl Robert Consani zijn Renault Clio 3 in de categorie tweewielaandrijving na een goed duel tegen Harry Hunt (Citroën DS3 R3T) die een tijdstraf van 20 seconden kreeg, waarmee een einde kwam aan zijn hoop op de overwinning terwijl hij aan de leiding stond in de categorie.

Ontdek het verslag van de Sibiu Rally in Roemenië in het volgende nummer van AUTOhebdo, vanaf dinsdag beschikbaar in digitale versie voor iPad, PC en Mac, en vanaf woensdag in de kiosk.