ERC – Kajetanowicz komt als overwinnaar tevoorschijn op de Akropolis

Kajetan Kajetanowicz won de Acropolis Rally voor Bruno Magalhaes. Nasser Al-Attiyah gaf het op.

gepubliceerde 04/06/2017 à 15:33

Kajetan Kajetanowicz (Ford Fiesta R5) keert terug naar het kampioenschap door de Rallye vanaf de Akropolis met bijna 3 minuten voorsprong op Bruno Magalhaes (Skoda Fabia R5). De Pool profiteerde van de problemen van zijn tegenstanders om de leiding te nemen en te ontsnappen. De Portugezen hadden nog steeds contact voordat ze verschillende mechanische en elektrische problemen tegenkwamen.

Uiteindelijk was het een andere Pool die het podium completeerde met Grzegorz Grzyb (Skoda Fabia R5) die Murat Bostanci (Ford) overnam nadat deze op het laatste parcours na een afrit van de weg was afgestapt.

Zelindo Melegari (Mitsubishi Lancer Evo IX) wint ERC 2 door een 6e plaats te behalen in het algemeen klassement. Turk Bugra Banaz (Ford Fiesta R2) won ERC 3 en eindigde als 7e.

Ontdek het verslag van de Acropolis Rally in nummer 2117 van AUTOwekelijks, vanaf maandagavond beschikbaar in digitale versie op alle platformen, en vanaf woensdag in de kiosken.