ERC – Kajetanowicz ongeëvenaard op Jännerrallye

Kajetan Kajetanowicz behaalde een meesterlijke overwinning in de Jännerrallye. Robert Consani behaalde een zeer goede tweede plaats, voor Alexey Lukyanuk.

gepubliceerde 06/01/2015 à 17:43

Kajetan Kajetanowicz (Ford Fiesta R5) was ongetwijfeld de snelste in de Jännerrallye (Oostenrijk) aangezien hij met ruim zeven minuten voorsprong won en daarmee vrijwel alle klassementsproeven op zijn naam schreef. Alexey Lukyanuk (Fiesta R5) was de enige die de winnaar minstens één keer versloeg door in het laatste parcours van het evenement de kras te tekenen en zo de laatste trede van het podium te bereiken ten koste van Jaromir Tarabus (Skoda Fabia S2000). Kajetanowicz volgt op briljante wijze zijn landgenoot Robert Kubica op die vorig jaar dit besneeuwde evenement won en zijn eerste succes behaalde sinds de Rallye uit Polen 2013.

Robert Consani (Peugeot 207 S2000) tekent een schitterend resultaat en eindigde de Jännerrallye op de tweede plaats. Maar zijn landgenoten hadden minder succes sinds Stéphane Lefebvre (Citroën DS3 R5) moest afstappen na riembreuk van de dynamo terwijl hij in de top vijf speelde. Jean-Michel Raoux (Fiesta R5) wist met twee seconden voorsprong een plek in de top tien te bemachtigen nadat hij werd afgeremd door problemen met de hydraulische druk.

Vojtech Stajf (Subaru Impreza WRX STI) won in ERC2, terwijl Slawomir Ogryzek (Peugeot 208 R2) won in ERC3.