ERC – Jan Kopecky wint zijn duel

Jan Kopecky wint de Barum Rally terwijl Alexey Lukyanuk een fout maakte in de laatste special. Bryan Bouffier heeft de finish niet gezien.

gepubliceerde 28/08/2016 à 17:04

Jan Kopecky won zijn duel tegen Alexey Lukyanuk (Ford Fiesta R5) dat duurde tot het einde van de Barum Rally in Tsjechië. De lokale coureur won uiteindelijk met ruim twee minuten voorsprong op zijn landgenoot Tomas Kostka nadat de Rus een fout maakte in de laatste klassementsproef van het evenement. Deze laatste werd weinig beloond voor zijn inspanningen aangezien hij slechts de 15e plaats kon redden.

Jan Cerney completeerde het podium en eindigde op minder dan acht seconden achter de tweede plaats, terwijl Pavel Valousek een kwartet Tsjechische coureurs completeerde. Fabian Kreim staat in de top vijf en bezorgt Skoda een vervijfvoudiging door Martin Vlcek met minder dan twee seconden voorsprong voor te gaan.

Bryan Bouffier (DS 3 R5) bleef op de derde plaats hangen totdat een motorprobleem hem aan het einde van de 13e special dwong met pensioen te gaan. Chris Ingram (Opel Adam R2) behaalt zijn eerste succes van het seizoen in de Junior-categorie.