ERC – Jan Kopecky verslaat Delecour tijdens de Sibiu Rally

Jan Kopecky behaalde een onbetwiste overwinning in de Sibiu Rally en versloeg de Peugeot van François Delecour met ruim drie minuten. Toshi Arai completeert het podium en wint de categorie Productie.

gepubliceerde 27/07/2013 à 18:44

Jan Kopecky (Skoda Fabia S2000) moest aanvallen in de tweede etappe van de Sibiu Rally, waarbij de leider van het Roemeense evenement nog steeds bedreigd werd door Peugeot van François Delecour. Maar de Fransman liep een lekke band op waardoor de leider van deERC uitvaren. De voormalige winnaar van Rallye Monte-Carlo wilde zijn plaats op het podium liever veiligstellen door de Tsjech dit seizoen een vierde succes te laten boeken. “Deze rally was erg zwaar, maar ik ben erg blij dat Skoda mij deze kans heeft geboden, waardoor ik mijn tweede overwinning op grind kan behalen”, uitgeroepen tot winnaar.

Met het uitvallen van Bryan Bouffier (Peugeot) de dag ervoor kon de rest van het peloton geen aanspraak maken op succes. Toshi Arai voltooide het podium in zijn Subaru Impreza STI R4 en won in de categorie Productie, ook al eindigde de Japanner ruim zes minuten van de leiding in de race. Marco Tempestini pakte de vierde plaats in zijn Fabia S2000 nadat hij profiteerde van de tegenslagen van Edwin Keleti (Mitsubishi Lancer Evo X). David Botka completeert de top vijf van de Sibiu Rally aan het stuur van zijn Mitsubishi.

Ontdek het Sibiu Rally-verslag in het volgende nummer van AUTOhebdo, vanaf dinsdag beschikbaar in digitale versie op alle platforms, en vanaf woensdag in de kiosken.