ERC – Esapekka Lappi en Skoda schitteren in Ierland

Esapekka Lappi behaalt een schitterende overwinning in de Rally van Ierland, voor zijn teamgenoot Sepp Wiegand. De Skoda-rijders profiteerden vooral van het achterwege laten van de twee Peugeot 208 T16's.

gepubliceerde 19/04/2014 à 18:24

Esapekka Lappi boekt zijn tweede overwinning in drie starts dit seizoen ERC. Na Rally Liepaja won de Skoda-coureur op briljante wijze de Rally van Ierland na tien etappezeges in 18 klassementsproeven. Dit nieuwe succes voor de Fin stelt hem in staat de controle over het kampioenschap terug te winnen Craig Breen die aan het begin van de dag met pensioen ging na een mechanisch probleem aan de zijne Peugeot 208 T16 (zijn teamgenoot Kevin Abbring was de dag ervoor gestopt vanwege een radiatorprobleem). " Het was een rallye absoluut perfect. We zouden vandaag vechten, maar dat eindigde na een etappe. Wij bleven gewoon op de weg”, verklaart de winnaar.

Skoda pakt de dubbel met Sepp Wiegand die genoeg druk wist uit te oefenen op Robert Barrable zodat de coureur van de Fiesta R5 een kleine fout maakte die zo klein was dat hij met 7 seconden achterstand bij de finish naar de derde positie viel. Robert Consani scoorde zijn beste resultaat met de Peugeot 5 S207 en eindigde net buiten het podium, vóór de Fabia S2000 van Neil Simpson. Daniel McKenna werd zesde in zijn Citroën DS2000 R3T, die won in de 3WD. De Ier had 2 seconden voorsprong op zijn landgenoot Josh Moffett die in de productie won met zijn Mitsubishi Lancer Evo IX.

Ontdek het verslag van de Rally Ireland in uitgave 1957 van AUTOhebdo, vanaf maandagavond beschikbaar in digitale versie op alle platforms, en vanaf woensdag in de kiosken.