ERC – Bryan Bouffier, koning van Polen

Bryan Bouffier, tweede vorig jaar in Polen, nam deze zaterdag wraak op Kajetan Kajetanowicz.

gepubliceerde 05/08/2017 à 16:20

Pierre Tassel

Leider gisteravond met een toch al aanzienlijke voorsprong, Bryan Bouffier voltooide zijn triomf deze zaterdag op de wegen van Rallye Rzeszow in Polen, rondes tellend voor het Europees Rallykampioenschap ERC.

Bouffier was viervoudig winnaar van het evenement vóór deze editie van 2017 en bleef in 2016 op de tweede plaats op het Poolse asfalt, nadat hij twaalf maanden geleden een ongelooflijk einde van de race had meegemaakt, doordat hij gedwongen werd een lek te dichten met kauwgom.

Dit jaar kreeg de coureur van de Ford Fiesta R5 tijdens de twee racedagen geen serieuze waarschuwingen en won uiteindelijk met een voorsprong van 38″ op Kajetan Kajetanowicz (Ford Fiesta R5), winnaar van vorig jaar en dubbel regerend Europees kampioen.

Marijan Griebel (Skoda Fabia R5) completeert het podium op 55″6 voor Grzegorz Grzyb (Skoda Fabia R5) en Sylvain Michel (Skoda Fabia R5), vijfde op 1'45", nadat hij vanochtend met name tijd had verloren op SS7 nadat hij in een greppel was beland. Kampioenschapsleider Bruno Magalhaes staat op de negende plaats overall. In het Junior U28-klassement won Griebel voor Michel en José Antonio Suarez (Peugeot 208T16R5).

De dag werd vanochtend in het teken gesteld van de Nikolay Gryazin verlaat de weg (Skoda Fabia R5), daarna in de strijd om een ​​podium, en daarna voorbij de pensionering van Mads Ostberg (Ford Fiesta R5), slachtoffer van talloze mechanische problemen met zijn paard.

Ontdek het volledige verslag van de ERC Rally Rzeszow in AUTO uitgave 2126wekelijks, vanaf maandagavond verkrijgbaar in digitale versie, en vanaf aanstaande woensdag in de kiosk.