Azoren – De zeer mooie operatie van Dani Sordo

Door eind van de middag de vijfde special te winnen, behaalde Dani Sordo de eerste plaats in het rallyklassement van de Azoren.

gepubliceerde 17/09/2021 à 20:25

Alexis Plisson

De Spaanse coureur overwon de regen en behaalde de eerste plaats in de Azoren Rally. ©FIAERC

Na de eerste lus werd aan het begin van de middag gedomineerd door Ricardo Mourade Rallye d'Azores hervatte de laatste drie klassementsproeven van de dag. Nog steeds op een gladde weg werd de beste tijd van de vierde SS behaald door Andreas Mikkelsen (16'44), aan het stuur van zijn Skoda Fabia Rally2 Evo. De leider in het kampioenschap heft het hoofd op na een ingewikkelde eerste lus. De Noor blijft Alexey Lukyanuk (+1 seconde) en Ricardo Moura (+14″8) voor. De twee Spaanse coureurs Dani Sordo (17’00”1) en Efren Llarena (17’04’02) completeren de Top5 van deze vierde SS van de Azoren-rally.

Door een ruitenwisserprobleem gedurende twee kilometer kon Ricardo Moura tijdens deze vijfde SS slechts beter presteren dan de 6e plaats. De Portugees heeft 22″7 seconden achterstand op de winnaar van de special, Dani Sordo (18’06″05). Andreas Mikkelsen blijft terrein goedmaken in het algemeen klassement van de rally door op de tweede plaats te eindigen (+4″3), voor Efren Llarena (8″2). Door het ongeval van Josep Bassas werd het einde van de etappe onderbroken.

Andreas Mikkelsen zal de laatste special van de dag winnen en zijn tweede scratch behalen in de tweede lus. Hierdoor kan hij naar de tweede plaats in het algemeen klassement van deze rally klimmen, achter de Spanjaard Dani Sordo. Ondanks dat hij na de eerste lus een solide leider was, viel Ricardo Moura naar de derde plaats. De schuld van de laatste twee SS'ers waarbij de Portugezen het niet beter konden doen dan een zesde en een elfde positie. Aan het einde van deze eerste dag bedraagt ​​het gat tussen de eerste drie coureurs slechts 4″5. De zevende special vindt morgen om 11:28 uur plaats.