2e overwinning van het seizoen voor Solans, winnaar op de Canarische Eilanden

Voor zijn tweede deelname aan een ronde van het ERC-seizoen 2 kwam Nil Solans opnieuw als overwinnaar uit de bus, twee maanden na zijn overwinning in Fafe (Portugal).

gepubliceerde 15/05/2022 à 10:45

Gonzalo Forbes

Tweede overwinning in twee rally's voor Nil Solans dit seizoen. © FIA ERC

Meneer 100%. Parttime aangenomen in ERC met de Volkswagen Polo GTI R5 van Rallye Team Spanje, Nil Solans won zijn 2e overwinning van het jaar in evenveel deelnames dankzij het succes tijdens de Canarische Eilandenrally, 3e campagne bijeenkomst.

Leider na de lekke band en pensionering van Luis Monzón tijdens SS9 afgelopen zaterdag vond Nil Solans de nodige middelen om zijn 1e plaats. Als hij Yoann Bonato terug zag komen tot 8 seconden, eindigde de Spanjaard deze Canarische Eilandenrally met een scratch (SS12) en een 3e positie (ES13) om zijn 2 te verzamelene triomf van het seizoen.

Bij de finish lag Nil Solans niet voor op Yoann Bonato, maar op Efrén Llarena, de leider in het kampioenschap. Met dit nieuwe succes kwam de Hispanic terug tot minder dan 5 punten van zijn landgenoot die op de Canarische Eilanden iets meer dan 11 seconden achter hem eindigde. De Fransman tekende een mooie 3e plaats voor zijn eerste ERC-optreden van het jaar.