Tsunoda wint, status quo aan de top van het kampioenschap

Dankzij een schitterende inhaalactie op Nikita Mazepin in de laatste ronden won de Japanner Yuki Tsunoda zaterdag op de buitenbaan van het circuit de hoofdrace van de Sakhir Formule 2 Grand Prix. Status quo aan de top van het kampioenschap.

gepubliceerde 05/12/2020 à 14:27

Jeremy Satis

Yuki tsunoda behaalde zaterdag zijn derde overwinning van het seizoen op het buitencircuit van Sakhir. De Carlin-coureur wist zijn pole position om te zetten in een overwinning, maar hij leidde niet de hele race. Na een gemiddelde start, waarbij hij naar de derde plaats zakte, was Tsunoda geduldig in de aanval Nikita Mazepin, vervolgens leider, in de laatste ronden van het seizoen, om de controle over de race van hem over te nemen. Een overwinning die hem ook in staat zal stellen de Top 5 veilig te stellen en zijn superlicentie te valideren, hij die mikt op een zetel in F1 bij Alpha Tauri.

Nippon won vooraan Guanyu-Zhou, ondanks een straf van vijf seconden, en vóór Nikita Mazepin, nog steeds in onderzoek nadat hij Tsunoda en vervolgens Felipe Drugovich naar de buitenkant van de baan in het rechte stuk van de pit had gebracht.

De race stond uiteraard in het teken van de strijd om de titel tussen Mick Schumacher en Callum Ilott. De Duitser startte als 18e na een slechte kwalificatie en wist de schade te beperken door als 7e te eindigen, waarbij hij Callum Ilott (UNI-Virtuosi) vlak voor hem markeerde. Sterker nog, het is zelfs een status quo aan de top van het kampioenschap, aangezien hij met de twee punten voor de beste ronde van de race acht punten kan scoren, net zoveel als zijn rivaal.

Van haar kant, Theo Pourchaire bleef de categorie leren. Als 18e wist hij een aantal goede inhaalacties te maken, vooral in de allereerste momenten van de race. Hij leidde zelfs heel kort de debatten in de pitstopwedstrijd. De Fransman zal zondag alleen de sprintrace aanhouden om ervaring op te doen voor zijn grote debuut in de categorie in 2021.