Ticktum wint de sprintrace

Daniel Ticktum (DAMS) heeft zondag op Silverstone zijn overwinningsteller geopend door de sprintrace van de Britse Grand Prix te winnen.

gepubliceerde 02/08/2020 à 12:09

Jeremy Satis

Na een niet altijd gemakkelijke start van het seizoen behaalde Daniel Ticktum zijn eerste overwinning in 2012 Formule 2, zondag op Silverstone, na de start vanaf pole. De Brit deblokkeerde zijn counter en die van zijn Franse team DAMS. Hij versloeg Christian Lundgaard (ART Grand Prix) en Louis Delétraz (Charouz).

Er zullen uiteindelijk twee races in één zijn geweest. De eerste duurde tot de 16e ronde en het verlaten van Callum Ilott (UNI-Virtuosi), die ronddraaide terwijl hij derde was en een sterke comeback maakte op de leiding in de race. De Brit dynamiseerde, zonder het te willen, het einde van de race volledig op. Nadat de Safety Car de baan opkwam, werden de coureurs gedwongen door de pits te gaan om de ongevalszone te vermijden. Toen hij tweede werd, maakte Christian Lundgaard van de gelegenheid gebruik om mediums aan te trekken, ook al betekende dit dat hij de laatste drie ronden vier posities moest verliezen. Bij de herstart passeerde de Deen achtereenvolgens doolhof, Zhou en Deletraz, die op de hielen van Ticktum finishten, met de beste ronde van de race.

Merk op dat Robert Shwartzman, de leider in het kampioenschap, slechts de 13e plaats behaalde, en de Fransman Giuliano Alesi (HWA Racelab) eindigde als 8e.