Oscar Piastri begint zijn seizoen met een overwinning in Oostenrijk

Vanaf de tweede startrij won Oscar Piastri, regerend Formule Renault Eurocup-kampioen, de eerste race van het FIA F3-seizoen in Oostenrijk.

gepubliceerde 04/07/2020 à 11:19

Pierre Tassel

Droomdebuut in de FIA F3 voor Oscar Piastri. De Australiër van Prema Racing startte als derde op de grid en won zaterdagochtend in Oostenrijk de allereerste race van het seizoen.

De titelhouder in de Formule Renault Eurocup versloeg zijn teamgenoot Logan sergeant en zijn landgenoot Alex Pironi (Campos Racing) na 24 zeer levendige ronden op de baan deze zaterdagochtend.

Dankzij een droomstart nam de rookie, lid van de Renault Sport Academy, na drie bochten definitief de leiding en passeerde Lirim Zendeli (Drietand). Polesitter Sebastian Fernandez (ART Grand Prix), verrast toen de lichten uitgingen, moest zich terugtrekken na contact met Piastri in bocht 1 terwijl hij probeerde zijn positie te behouden.

Na deze levendige start creëerde de toekomstige winnaar gedurende drie seconden een comfortabel matras om Sargeant op afstand te houden. De Amerikaan was ook meer bezig met het weerstaan ​​van de aanvallen van Alex Peroni, derde en auteur van de snelste ronde in de race, dan met het achtervolgen van zijn teamgenoot. De derde Prema-coureur, Frédérik Vesti, eindigde net buiten het podium.

In de Franse clan hadden onze twee rookies een geweldige race. Theo Pourchaire (ART Grand Prix) maakte verschillende goede inhaalacties in het peloton en eindigde als 13e nadat hij als 20e was gestart. Maar vooral, Clément Novalak (Carlijn) zal deze zondag vanaf pole starten, na een 10e positie te hebben behaald, en onder de reverse grid-regel.