Nikita Mazepin wint de hoofdrace

Nikita Mazepin heeft zaterdag in Mugello de hoofdrace van de Formule 2 Grand Prix van Toscane gewonnen, nadat ze als veertiende was gestart. Mick Schumacher is de nieuwe leider van het kampioenschap.

gepubliceerde 12/09/2020 à 18:21

Jeremy Satis

En twee voor Nikita Mazepin ! De Russische coureur behaalde zaterdag in Mugello zijn tweede overwinning van het seizoen, na de hoofdrace die hij op Silverstone won. Hij versloeg zijn teamgenoot bij Hitech Luca Ghiotto en de Zwitser Louis Deletraz (Charouz).

De Rus maakte een schitterende comeback, nadat hij vanaf de 14e plaats was gestart. Bovenal wist hij het uiterlijk van de twee safety car's perfect te beheersen, wat het uiterlijk van de race volledig veranderde. Het begon allemaal in ronde 22, toen Giuliano Alesi (HWA Racelab) zijn auto in het grind moest parkeren na weer een technisch probleem.

Bij herlancering, Yuki tsunoda (Carlin) viel Daniel Ticktum (DAMS) aan voor de derde plaats, maar de twee mannen raakten elkaar en de Brit tuimelde en eindigde de race als 3e. Mazepin maakte van de gelegenheid gebruik om van de 17e naar de 8e plaats te stijgen, met nieuwe banden.

Schumacher nieuwe leider

Tegelijkertijd is er een Aitken-Zhou-Schumacher schakelde de eerste twee steden uit. En leidde tot de verschijning van een nieuwe safety car, vijf ronden voor het einde. Dit keer slaagde Christian Lundgaard, nog steeds aan de leiding, niet goed in de herstart en werd aan het einde van het eerste rechte stuk naar binnen gezogen door de twee Hitech-coureurs Mazepin en Ghiotto.

Door dit succes kan Mazepin opnieuw deelnemen aan de titelrace, op de 4e plaats in het rijdersklassement. Maar de goede operatie siert Mick Schumacher (Prema). Zijn 5e plaats, gecombineerd met de pensionering van Robert Shwartzman (Prema) in de 18e ronde, en de laatste 12e plaats van Callum Ilott (UNI-Virtuosi), zorgen ervoor dat de Duitser voor het eerst in het seizoen de leiding in het kampioenschap kan overnemen voor Ilott en Shwartzman.