Liam Lawson wint eerste sprintrace

Rookie Liam Lawson (Hitech Grand Prix) won de eerste sprintrace van het seizoen, voor Jehan Daruvala (ART Grand Prix) en David Beckmann (Charouz).

gepubliceerde 27/03/2021 à 12:27

Jeremy Satis

Beginnend vanaf de derde positie won rookie Liam Lawson (Hitech Grand Prix) de eerste race van Formule 2 van het seizoen en zijn carrière, aanstaande zaterdag in Bahrein. Levendiger dan Theo Pourchaire (ART Grand Prix) en David Beckmann (Charouz) toen de lichten uitgingen, nam de Nieuw-Zeelander de controle over vanaf de eerste bocht en verliet deze nooit meer.

Als tweede tijdens het eerste deel van deze sprintrace van 23 ronden lag Théo Pourchaire, die dankzij de omgekeerde gridregel op pole startte, op koers voor een podiumplaats. Maar de Habs kregen in de 14e ronde een technisch probleem en verloren plotseling de macht. Hij moest daardoor noodgedwongen met pensioen en zal in race 19 vanaf de 2e plaats starten.

Een incident waardoor Jehan Daruvala de tweede plaats kon behalen en de Kiwi kon bespringen. De twee beschermelingen van Red Bull Aan het einde van de race ontstond er een grote strijd, maar ondanks de DRS slaagde de Indiër er niet in de Kiwi te verdrijven. Een geweldige prestatie van de Hitech Grand Prix-coureur, die de aan de winnaar beloofde vijftien punten in zijn zak stak.

Let ook op de uitstekende comeback van Robert Shwartzman (Prema), die er niet in slaagde het podium te bereiken nadat hij vanaf de 11e plaats was gestart. Oscar Piastri (Prema) eindigde als 5e ondanks een vergeefse aanval op zijn teamgenoot twee ronden voor het einde.

Wat de Franse teams betreft, vertegenwoordigde Christian Lundgaard de kleuren van ART Grand Prix met een knappe 6e positie. Voor DAMS daarentegen gaat het ongeluk verder met de snelle verlating van Marcus Armstrong. Jüri Vips (Hitech), gediskwalificeerd voor de kwalificatie vanwege een technische tekortkoming van zijn auto, eindigde als 10e nadat hij vanaf de achterkant van de grid was gestart. Hij start op pole in de tweede F2-race.