Grégoire Saucy wint Race 2

Grégoire Saucy wint race 2 deze zondag op Imola. Ook in het kampioenschap neemt hij de leiding.

gepubliceerde 18/04/2021 à 13:06

Jeremy Satis

De Zwitser Grégoire Saucy transformeerde zijn eerste pole in de categorie deze zondag in een overwinning door Race 2 van de openingsronde van de Formula Regionale te winnen door Alpine. De ART Grand Prix-coureur miste zijn start niet. Hij domineerde van start tot finish en claimde zijn eerste overwinning in auto en de leiding nemen in het kampioenschap.

Hij eindigde voor Paul Aron (Prema) en Zane Maloney (R-ace GP), waarbij alle drie de mannen hun eerste podium van het jaar behaalden. Terwijl hij op de eerste rij startte, eindigde Hadrien David (R-ace GP) net buiten het podium (4e) nadat hij door een slechte start terugviel naar de 7e positie.

De Habs wisten zich vervolgens te herstellen door Isack Hadjar (R-ace GP) in te halen op de baan, voordat ze profiteerden van het incident tussen Dino Beganovic (Prema) en Alex Quinn (Arden). Terwijl de Brit de Zweed van buitenaf aanviel, blokkeerde de Prema-coureur tijdens het remmen een wiel en nam de beste rookie in de Formule mee Renault in 2020.

Bij de herstart na tussenkomst van de safety car verloor Isack Hadjar verschillende posities door een mechanisch probleem dat hem grote punten kostte. Hij eindigde als 12e.

Winnaar van Race 1 op zaterdag, David Vidales (Prema) eindigde als 7e nadat hij in de eerste ronde een paar posities had verloren door twee wielen op het gras te zetten terwijl hij met Zane Maloney om de 3e plaats vocht. De volgende ronde vindt plaats op 9 mei in Barcelona.