GP3-C2: Albon schittert op de Hungaroring

Alexander Albon won Race 2 van de GP3 op de Hungaroring voor Arjun Maini en Charles Leclerc en neemt de leiding in het kampioenschap over.

gepubliceerde 24/07/2016 à 10:12

Alexander Albon (ART Grand Prix) behaalde zijn derde GP3 Series-overwinning van het seizoen door Race 2 op de Hungaroring (Hongarije) te winnen. De Thai nam de controle over het evenement over door polesitter Arjun Maini (Jenzer Motorsport) in de eerste bocht in te halen voordat de race werd geneutraliseerd na een ongeval.

De safety car kwam de baan op na de crash van Akash Nandy (Jenzer Motorsport) die rolde na de botsing Nyck de Vries (ART Grand Prix) aan de start. De Maleisiër wist zich uit de zijne te bevrijden auto.

Alex Albon behield de leiding tot aan de geblokte vlag, voor Arjun Maini en Charles Leclerc (ART Grand Prix). De Monegask staat de voorsprong in het kampioenschap met drie punten afstand af aan de winnaar.

Jack Aitken (Arden International) en Nirei Fukuzumi (ART Grand Prix) completeerden de top vijf voor Matt Parry (Koiranen GP), de winnaar van zaterdag, maar de Brit kreeg vijf seconden straf voor zijn contact met Ralph Boschung (Koiranen GP). bocht nr. 14. De Arden International-coureur zakte daarmee van de vierde naar de zesde plaats achter de Japanner en Matthew Perry (Koiranen GP). De top tien wordt gecompleteerd door Jake Dennis (Arden International), Matevos Isaakyan (Koiranen GP), Kevin Jörg (Dams) en Antonio Fuoco (Trident).