GP2 – Giovinazzi op pole, voor Gasly

Prema Racing plaatste zijn twee coureurs op de eerste startrij in Race 1 van de GP2 Series op Spa-Francorchamps. Antonio Giovinazzi pakte de pole, voor Pierre Gasly.

gepubliceerde 26/08/2016 à 17:00

schrift

Antonio Giovinazzi won de pole voor Race 1 van de GP2-serie op Spa-Francorchamps (België) door een ronde af te leggen in 1:56, een tiende voorsprong op zijn teamgenoot Pierre GaslyPrema Racing plaatst zijn twee eenzitters op de eerste rij.

De inwoner van Red Bull Het Junior Team kan zichzelf troosten omdat zijn directe rivaal Sergey Sirotkin (ART Grand Prix), met wie het de leiding in het kampioenschap deelt, slechts de 13e plaats behaalde en 1''3 achterbleef vanaf pole, terwijl de Rus de beste testtijd tekende.

Gustav Malja (Rapax) en Norman Nato (Racing Engineering) starten op de tweede startrij, voor Jordan King (Racing Engineering) en Arthur Pic (Racing Engineering). Raffaele Marciello (Russische tijd) en Alex Lynn (Dams) starten op de vierde startrij, voor Nobuharu Matsushita (ART Grand Prix) en Marvin Kirchhöfer (Carlin).