Zandvoort – Race 2: Paul Aron verdubbelt de inzet

Paul Aron was de dag ervoor al winnaar van Race 1 en deed het deze zondag opnieuw in Race 2 om een ​​perfect weekend in Zadvoort af te sluiten.

gepubliceerde 19/06/2022 à 16:44

Gonzalo Forbes

Perfect weekend voor Paul Aron op Zandvoort met twee poleposities en twee overwinningen. © 2022 Diederik van der Laan / Nederlands Fotobureau.

Dit noemen wij een hoogvliegend weekend. Poolman en winnaar op zaterdagPaul Aron (Prema) herhaalde deze prestatie deze zondag op Zandvoort en bereikte de mijlpaal halverwege het seizoen in de jagerspositie achter de leider in het kampioenschap, zijn teamgenoot Dino Beganovic.

In de Bataafse badplaats werd Race 2 voor het eerst gekenmerkt door het ongelooflijke ongeval van Pietro Delli Guidi (RPM) die bij de uitgang van bocht 1 over de Tecpro-barrière ging, wat een rode vlag veroorzaakte. Na een onderbreking van twintig minuten en de bevestiging dat het goed met de Italiaan ging, werd de wedstrijd hervat met Paul Aron nog steeds aan het roer.

Met een zeer sterk tempo sinds het begin van het weekend liet de Est op zondag niets aan het toeval over. Bijna onaantastbaar wist Paul Aron snel afstand te nemen van zijn achtervolgers en zijn Race 2 tot in de puntjes uit te voeren.e plaats tussen zijn teamgenoot Dino Beganovic en Gabriele Mini (ART Grand Prix), hoefde de Prema-coureur alleen zijn einde van het evenement onder de knie te krijgen om zijn 4e plaats veilig te stellene overwinning van het seizoen.

Solo kwam Paul Aron ruim 6 seconden voor Gabriele Mini over de streep, die Dino Beganovic op minder dan 8 minuten van het schaakbord had overgenomen met een prachtige manoeuvre vanaf de buitenkant van bocht 1. Aan de voet van het podium stond Sebastian Montoya (Prema ) won bij de Rookies voor een 5e tijd van het seizoen, terwijl Lorenzo Fornaroli (Trident) de Top 5 completeerde. Let op de aankomst in de punten van de Fransen Hadrien David (R-ace GP) en Maceo Capietto (Monolite), respectievelijk 7e et 9e.

Ranglijst race 2

In het kampioenschap herstart Paul Aron, aangezien hij 36 punten achter Dino Beganovic staat, terwijl de FRECA over drie weken (2-9 juli) zijn tweede deel van het seizoen in Hongarije zal aanvallen en er nog 10 races en 10 punten te gaan zijn. .

Verantwoordelijk voor de promotieformules (F2, F3, FRECA, F4...). Gedragen door de gratie van Franco Colapinto.