Tramnitz verdubbelt de voorsprong in Barcelona, ​​Meguetounif op het podium

Zaterdag al winnaar van race 1, bevestigde de Duitser Tim Tramnitz zondag door ook race 2 te winnen. Sami Meguetounif eindigde op het podium.

gepubliceerde 21/05/2023 à 10:53

Jeremy Satis

Tramnitz verdubbelt de inzet in Barcelona. © 2023 Sebastiaan Rozendaal / Nederlands Fotobureau.

• De inval van Tim Tramnitz gaat door. De jonge Duitser won deze zondag inderdaad race 2, nadat hij zaterdag al de eerste had gewonnen en tijdens de twee kwalificatiesessies de beste tijd in zijn kwalificatiegroep had neergezet. De R-ace GP-coureur presteerde dit weekend goed door 50 punten te scoren en de controle over het kampioenschap over te nemen, na een moeilijk eerste weekend op Imola te hebben meegemaakt. Dankzij deze Catalaanse ontmoeting positioneert hij zich duidelijk als kanshebber voor de titel.
  • Andrea Kimi Antonelli (Prema) is al tweede op zaterdag en scoort grote punten. De rookie, die officieel niet iemand is die afgelopen winter heeft deelgenomen aan (en gewonnen!) De FRMDC, scoorde zesendertig belangrijke punten in de titelrace en lanceerde zijn duel met Tramnitz. Hij hield Tramnitz de hele race onder druk, waarbij beide mannen ruim vier seconden voorsprong op de derde plaats eindigden.
  • Eén van de gebeurtenissen van deze race zijn uiteraard de eerste punten, maar vooral... het eerste podium van het seizoen voor Sami Meguetounif (MP Motorsport). De Franse coureur, die als derde startte, eindigde op dezelfde positie nadat hij Antonelli bij de start bijna had ingehaald, waarbij de Italiaan de deur perfect sloot. De Marseillais start zijn seizoen perfect nadat hij de dag ervoor betrokken was bij een aanrijding.
  • Verschillende fortuinen voor zijn kleine landgenoten. Macéo Capietto was al de auteur van een bemoedigende 5e plaats op zaterdag en slaagde er opnieuw in om in de punten te klimmen door als 7e te eindigen. Owen Tangavelou (Trident) en Victor Bernier (MP Motorsport) eindigden als 15e en 16e.
  • De race werd gekenmerkt door een korte neutralisatie nadat Saintéloc Racing-coureur Lucas Medina van de baan ging. In de top 10 zijn weinig wijzigingen te melden ten opzichte van de startvolgorde. Ondanks de druk om te passeren en het verwijderen van de chicane was het inhalen dit weekend helaas niet legaal.