Zonder compromissen in Spa pakt David een tweede podiumplaats

De Zwitser consolideert zijn dominantie in het kampioenschap verder terwijl de Fransman een mooie 3e plaats behaalt in de Ardennen.

gepubliceerde 25/07/2021 à 12:49

Gonzalo Forbes

2 Bekijk de reacties)

Grégoire Saucy tekent zijn zevende succes van het seizoen. © Formule Regionaal EU Door Alpine

Het ART Grand Prix-duel beloofde en maakte zijn beloftes waar in deze Race 2 op Spa-Francorchamps.

Grégoire Saucy (ART Grand Prix) startte vanaf pole en werd verrast door zijn teamgenoot Gabriele Mini die de leiding nam tijdens het remmen in Les Combes in de eerste ronde.

Geprikkeld door trots reageerde de Zwitser snel en gaf terug aan de Italiaan door zijn plaats op dezelfde plek terug te winnen. Dan begint de demonstratie.

Grégoire Saucy, opnieuw aan de leiding, wist de herstart van de race op iets minder dan een kwartier perfect te realiseren. Gabriele Mini leed op zijn beurt en zag de twee R-Ace GP-coureurs, Zane Maloney en Hadrien David, onder zijn neus wegglijden en van de 2e naar de 4e plaats gaan.

Hoewel hij wordt achtervolgd door Zane Maloney, zal de leider in het kampioenschap zich niet echt zorgen maken en als eerste naar de finish gaan om zijn zevende overwinning van het seizoen te claimen.

Als vierde voor de start pakte Hadrien David een mooi podium, zijn zesde van de campagne en de tweede van het weekend, waarmee hij op de tweede plaats bleef in het rijdersklassement.

Isack Hadjar (R-Ace GP), de andere Habs, op de grid eindigden als 9e na een goede comeback te hebben gemaakt vanaf de 16e plaats op de grid.

Verantwoordelijk voor de promotieformules (F2, F3, FRECA, F4...). Gedragen door de gratie van Franco Colapinto.

2 Opmerking(en)

27-07-2021 om 02:03 uur

[…] Brutaal hardnekkig in Spa, David pakt een tweede podium 1 […]

25-07-2021 om 02:39 uur

[…] series dit jaar, aangezien hij dit jaar al zeven races in slechts twaalf races heeft gereden na zijn laatste overwinning op Spa-Francorchamps op zondag 25 juli. Een reeks successen die hem in staat stellen leider van de serie te worden met zestig punten (!) […]