Belov wint Race 2 in Valencia

Mikhael Belov (G4 Racing) won race 2 van de FRECA-meeting voor Franco Colapinto (MP Motorsport) en Grégoire Saucy (ART Grand Prix).

gepubliceerde 26/09/2021 à 13:39

Jeremy Satis

Michaël Belov wint race 2 in Valencia. ©FRECA

Van start tot finish domineerde Mikhael Belov (G4 Racing) race 2 van de FRECA-bijeenkomst in Valencia deze zondag. Vanaf pole position kende de Rus een perfecte start en wist zijn halfuur racen rustig door te brengen om te winnen voor Franco Colapinto (MP Motorsport) en kampioenschapsleider Grégoire Saucy (ART Grand Prix). Ondanks de tussenkomst van een Safety Car op de slotmomenten veranderde de herstart niets binnen de top 10. Dit is Belovs tweede overwinning in FRECA dit jaar.

Ondanks een prima start slaagde Isack Hadjar (R-ace GP) er in de eerste ronde niet in om Saucy in te halen, maar hij verzekerde zich wel van een knappe 4e plaats, waardoor hij als eerste R-ace GP-coureur en vooral beste rookie kon eindigen. Zijn landgenoot Hadrien David (R-ace GP) eindigde als 6e, nadat David Vidales (Prema) aan de start kwam. In het kampioenschap vergroot Saucy de voorsprong op Hadrien David verder en heeft nu 78 punten meer dan de Fransman.