België – Race 2: Hadrien David wint als baas in Spa

Hadrien David domineerde Race 2 op Spa-Francorchamps. Met deze 3e overwinning van het seizoen komt de Fransman steeds dichter bij de top 3 in het FRECA-kampioenschap.

gepubliceerde 30/07/2022 à 12:17

Dorian Grangier

Derde overwinning dit seizoen voor Hadrien David © Formula Regional Alpine

Hadrien David bracht een weekend door in de Antipoden in België. Na de doelpuntloze uitslag van vrijdag, nadat hij als laatste was gestart na een motorwissel, bracht de Fransman zaterdag verandering in de situatie met de overwinning in Race 2. David, die als tweede startte, nam vanaf de eerste bocht de leiding en liet niet meer los. Met deze derde overwinning dit seizoen herwint de R-Ace GP-coureur enkele punten tegen de top 3-coureurs in het FRECA-kampioenschap.

Precies, het was bij het begin dat alles werd besloten. Paul Aron (Prema), die vanaf pole startte, slaagde er niet in zijn positie bij de Bron te behouden. Achterin, in het peloton, gingen de ongelukken door: Santiago Ramos (KIC Motorsport), van achteren aangereden voordat Lorenzo Fluxa (R-Ace) voor de eerste keer remde, werd tegen de muur geslingerd. Een paar meter verderop maakte Noel Leon (Arden) contact met Hamda Al Qubaisi (Prema), voordat hij zelf van achteren werd aangereden door Pietro Armanni (Monolite Racing).

Beganovic consolideert zijn voorsprong in het kampioenschap

Met meerdere auto's op de grond kwam de Safety Car ongeveer tien minuten lang tussenbeide op de baan. Bij de herstart zette Hadrien David een aantal stappen vooruit, tot het punt dat hij zich geen zorgen meer maakte over zijn achtervolgers. Daarachter streden drie coureurs om de 2e plaats: Gabriel Bortoleto (R-Ace) versloeg Paul Aron, daarna de winnaar van Race 1, Dino Beganovic (Prema). De race eindigde uiteindelijk achter de safety car, die moest ingrijpen nadat Piotr Wisnicki (KIC Motorsport) van de baan ging.

Onder de andere Fransen op de grid eindigde Owen Tangavelou (RPM) op de 9e plaats, nadat hij lang om de 5e plaats had gestreden. Na zijn eerste podium in FRECA op vrijdag slaagde Sami Meguetounif (MP Motorsport) er niet in om punten te scoren, op de 11e plaats. Maceo Capietto (Monolite) en Victor Bernier (FA Racing) eindigden gegroepeerd op de 16e en 17e plaats. Esteban Masson (ART Grand Prix) is de laatste Fransman, op de 22e plaats.

In het kampioenschap vergrootte Dino Beganovic zijn voorsprong op Gabriele Mini (ART GP), die als 6e eindigde. De Zweed heeft nu 41 punten voorsprong op de Italiaan. Hadrien David staat nog steeds 4e, 66 punten achter de leider.