Jehan Daruvala keert terug naar succes in de FIA ​​F3

Jehan Daruvala wint de FIA ​​F3-sprintrace in Barcelona en keert terug naar succes in de categorie.

gepubliceerde 12/05/2019 à 11:10

Pierre Tassel

Sinds Spa in 2018 in het FIA Europees Kampioenschap F3, Jehan Daruvala (Prema Racing) had op dit niveau geen succes meer geboekt. Einde hongersnood voor de Indiër, winnaar deze zondag in de sprintrace in Barcelona in de nieuwe FIA ​​F3.

Daruvala bouwde zijn succes op door polesitter Niko Kari (Trident) in de eerste bocht te verslaan. Iets verderop in het peloton een botsing in bocht 2 waarbij Jake Hughes (HWA) betrokken was, Guanyu-Zhou (Uni-Virtuosi), Artem Petrov (Jenzer) en Raoul Hyman (Sauber Junior Team by Charouz) dwingen de safety car de baan op.

De Safety Car vervaagde aan het einde van de vijfde ronde... voordat hij minder dan vijf ronden later weer in actie kwam na de uitschakeling van Simo Laaksonen (MP Motorsport), die tegen de muur werd geduwd door Alex Peroni (Campos Racing), die terugkeerde naar het juiste traject nadat u offshore bent gegaan.

De race werd aan het einde van de 11e ronde hervat met Daruvala nog steeds aan de leiding, voor Kari. Als Daruvala zich geen zorgen maakt over de overwinning, zal de strijd om het podium veel meer actie bieden, met Niko Kari, Max Fewtell (ART Grand Prix), Juri Vips (Hitech GP) en de bewoners van Prema Racing Robert Shwartzman en Marcus Armstrong .

Het was uiteindelijk Vips die de tweede stap op het podium zette nadat hij Kari twee ronden van het doel had ingehaald tijdens het remmen voor de eerste bocht. Shwartzman, winnaar in race 1, eindigde als vierde voor Armstrong, nadat hij twee ronden voor de finish de leiding had genomen.

Christian Lundgaard (ART Grand Prix) behaalde de 6e plaats, voor zijn teamgenoten David Beckmann en Max Fewtrell, die gedurende het hele evenement in het klassement kelderden.

Ontdek het volledige verslag van het FIA F3-evenement in Barcelona, ​​in nummer 2216 van AUTOwekelijks, vanaf morgenavond verkrijgbaar in digitale versie en vanaf aanstaande woensdag in de kiosken.