F3 – Stroll en Eriksson op pole in Hockenheim

Lance Stroll en Joel Eriksson wonnen de kwalificatie voor alle drie de races van het F3 European Championship, dat op Hockenheim zijn laatste bijeenkomst van het seizoen beleeft.

gepubliceerde 14/10/2016 à 19:31

schrift

Lance wandeling (Prema Powerteam) pakte de pole in de eerste twee races van de laatste bijeenkomst van het seizoen 2016 van de F3 Europees Kampioenschap gespeeld in Hockenheim. De regerend kampioen profiteerde van de diskwalificatie van David Beckmann (Mücke Motorsport), auteur van de pole in Race 1, voordat hij werd gecontroleerd met een vlakke bodem die de wettelijke hoogte niet respecteerde.

De Canadees zal daarom de eerste rij van de Race 1-grid delen met zijn teamgenoot Maximilian Günther, terwijl Jake Hughes (Carlin) en Nick Cassidy (Prema Powerteam) op de tweede rij zullen starten. Met de vijfde plaats van Ralf Aron plaatste het Italiaanse team zijn vier auto's in de top vijf.

De kanshebber voor de functie van vervanger van Felipe Massa bij Williams won een nieuwe in de tweede kwalificatiesessie en start voor Jake Hughes en Joel Eriksson (Motopark). De Canadees wist in de tweede snelste ronde de pole voor Race 3 te pakken en zal starten voor Jake Hughes en Callum Illott (Van Amersfoort Racing). Lance Stroll start vanaf de vijfde plaats achter Lando Norris (Mopshond).

Anthoine Hubert (Van Amersfoort Racing) zal tijdens de drie races van het weekend starten vanaf de 6e, 11e en 9e plaats.