F3 – Lance Stroll sluit af in stijl

Lance Stroll won de laatste race van het F3-seizoen op Hockenheim om zichzelf een perfecte slotmeeting te bieden.

gepubliceerde 16/10/2016 à 14:54

schrift

Vanaf de vierde positie, Lance wandeling (Prema Powerteam) kwam al snel aan de leiding in Race 3 van de F3 in Hockenheim (Duitsland). De nieuwe kampioen van de discipline klom naar de tweede plaats toen de lichten uitgingen voordat hij de voorsprong nam op polesitter Joel Eriksson (Motopark) en de finish bereikte met een voorsprong van bijna vijf seconden op de Zweed. seizoen, zijn vijfde op rij.

Jake Hughes (Carlin) completeerde het podium na een sterke comeback in de laatste ronden. Nick Cassidy (Prema Powerteam) moest genoegen nemen met de vierde plaats terwijl Alexander Sims (HitechGP) de top vijf completeerde voor Sergio Sette Camara (Motopark) die al lang dichtbij de top drie zat.

Anthoine Hubert (Van Amersfoort Racing) pakte het laatste punt door de tiende plaats te veroveren nadat hij vanaf de zevende plaats op de grid was gestart. De Fransman eindigde het kampioenschap op de achtste plaats.

Maximilian Günther ging de Franse coureur voor door de negende plaats in te nemen achter Ben Barnicoat (HitechGP) en Ralf Aron (Prema Powerteam). De Duitser eindigde als vice-kampioen, 85 punten achter de potentiële vervanger van Felipe Massa Williams.