F3 – Callum Ilott verliest zijn poles op de Norisring

Callum Ilott verloor zijn twee F3-poles op de Norisring na strafschoppen. Anthoine Hubert en Lance Stroll zijn de eerste begunstigden.

gepubliceerde 24/06/2016 à 19:51

De strijd om de titel gaat verder F3 Europees kampioenschap. Lance wandeling (Prema Powerteam) en Callum Ilott (Van Amersfoort Racing), de twee leiders van het kampioenschap, wonnen de drie kwalificatiesessies op de Norisring.

Lance Stroll, die een voorsprong van 38 punten heeft, domineerde de eerste sessie die de grid voor Race 1 bepaalt. De Canadees, die zijn vijfde pole van het seizoen won, reed een ronde in 48''148 en wist bijna twee tienden zijn directe rivaal voor de kroning. Joel Eriksson en zijn teamgenoot Guanyu-Zhou (Motopark) volgde voor Nick Cassidy (Prema) en George Russell (Hitech GP). Anthoine Hubert (Van Amersfoort Racing) zette de 13e tijd neer.

De Brit lanceerde het antwoord door in de tweede sessie de twee beste tijden neer te zetten. De inwoner van Van Amersfoort Racing versloeg Anthoine Hubert in Race 2 terwijl de polesitter uit de eerste race de derde plaats pakte. De Fransman en de Canadees wisselen van plaats voor de start van de laatste race van het weekend.

Callum Ilott zal dit weekend echter voor de drie races tien plaatsen op de grid moeten verliezen vanwege een motorwissel. Anthoine Hubert en Lance Stroll wonnen zo een pole op de groene loper en de Canadees krijgt een mooie kans om zijn voorsprong uit te breiden.