F3-C3: Regen profiteert Antonio Giovinazzi

Poleman voor deze derde race, de Italiaan Antonio Giovinazzi, werd uitgeroepen tot winnaar van een door regen verstoorde hitte.

gepubliceerde 02/08/2015 à 14:32

Pierre Tassel

De regen verstoorde de voortgang van het Oostenrijkse weekend van de gebeurtenissen van de DTM en het Europees Kampioenschap van F3. De start van de derde race van auto die oorspronkelijk gepland stond voor vanochtend om 11 uur, werd vanwege de zeer moeilijke weersomstandigheden in Spielberg uitgesteld naar 45 uur.

Als de DTM-kwalificatie ‘normaal’ kon plaatsvinden, werd in de F3 dan achter de safety car gestart? voordat in de vierde ronde de rode vlag werd gezwaaid. Na ongeveer twintig minuten wachten op de grid vertrokken de coureurs opnieuw achter de Safety Car... voor slechts een paar minuten en twee ronden, waarbij de officials het evenement opnieuw onderbraken met een tweede rode vlag, definitief.

Antonio Giovinazzi (Jagonya Ayam met Carlin-Volkswagen)
wint deze laatste zondagronde voor Felix Rosenqvist (Prema Powerteam? Mercedes) en Sergio Sette Camara (Motopark? Volkswagen). De helft van de punten wordt logischerwijs toegekend.

Vind het volledige verslag van de ronde van het F3 Europees Kampioenschap in Spielberg in nummer 2023 van AUTOhebdo, morgenavond beschikbaar in digitale versie, en vanaf aanstaande woensdag in de kiosken.