F3-C2: Rosenqvist neemt wraak op Hockenheim

Felix Rosenqvist tekent zijn tweede overwinning van het seizoen in het F3 Europees Kampioenschap door Race 2 op Hockenheim te winnen, waar hij vanaf pole startte.

gepubliceerde 02/05/2015 à 11:59

Felix Rosenqvist (Prema Powerteam) tekent zijn tweede overwinning van het seizoen F3 Europees kampioenschap nadat hij in Race 2 vanaf pole was gestart. De Zweed won met een voorsprong van bijna tien seconden Charles Leclerc (Van Amersfoort Racing) die het tempo van de leider niet kon bijhouden. De Monegask tekent nog steeds zijn vierde podium op rij.

Vanaf de 5e rang, Antonio Giovinazzi (Jagonya Ayam met Carlin) wist in de top drie te eindigen, met name ten koste van een mooi gevecht met Maximilian Günther (Mücke Motorsport) in de laatste ronden, om zijn reeks podiumplaatsen voort te zetten die hij sinds de start van het seizoen niet meer heeft verlaten.

Brandon Maïsano (Prema Powerteam) maakte een goede comeback vanaf de 16e positie en eindigde op de 10e plaats.