F3 Azië: Pasma wint voor Zhou

Net als vorige week kon Guanyu Zhou ondanks zijn pole position niet winnen. De Chinees werd bij de start verrast door Patrik Pasma, winnaar van zijn tweede race van de winter.

gepubliceerde 19/02/2021 à 18:17

Jeremy Satis

beslist Guanyu-Zhou slaagt er niet in zijn poleposities te behalen. Wederom een ​​snelle start deze vrijdag voor Race 1 van de Asian F3, eindigde de coureur van het Abu Dhabi Racing Team als tweede, achter Patrik Pasma (Evans GP), die sneller reageerde bij de start. De Fin boekt in Azië zijn tweede succes van het seizoen.

Maar de operatie blijft goed voor de Chinezen, die voor deze laatste ronde 10 van de 32 punten achter Pierre-Louis Chovet herwonnen. Dat is ruim een ​​derde van zijn vertraging terwijl er dit weekend drie races op de planning staan.

Vanaf de 5e plaats werd de Fransman in de eerste ronde gepasseerd door David Vidales en Roy Nissany. En terwijl hij probeerde zijn 6e plaats te herwinnen op de Israëliër, die zelden zachtaardig is op de baan, werd PLC gedwongen de grenzen van het circuit te verlaten, voordat hij terugkeerde naar de baan... voor Nissany nadat hij om de kegel was gegaan. Om een ​​penalty te voorkomen liet hij de Hitech-coureur opnieuw passeren en eindigde uiteindelijk als 6e nadat Roman Stanek uitviel (zie hieronder).

Het slechte nieuws is niettemin tweeledig voor de Fransman, aangezien zijn beste tijd in de race hem slechts in staat stelde zich op de 6e plaats te kwalificeren voor Race 2, terwijl Zhou ervoor zorgde dat hij opnieuw op de eerste plaats startte, net als tijdens de drie races van het weekend. In Race 3 zal PLC ook als 6e starten.

Terwijl hij zich voorbereidde om zijn eerste podium van de winter te scoren, werd Roman Stanek (Hitech) drie minuten voor het einde van de race het slachtoffer van een mechanisch probleem, waardoor de Indian Kush Maini (Mumbai Falcons) zijn eerste podium kon tekenen.