Race 2: Viscaal pakt de overwinning op Zendeli in een spannende finale

Bent Viscaal (MP Motorsport) won deze zondag race 2 van de 70th Anniversary Grand Prix in de Formule 3. Théo Pourchaire pakte het podium.

gepubliceerde 09/08/2020 à 10:47

Jeremy Satis

Wat een afwerking! In de allerlaatste ronde van Race 2 aanstaande zondag vochten Bent Viscaal (Drietand) en Lirim Zendeli (Drietand) tot de laatste bocht voor de overwinning. Maar het was uiteindelijk de Nederlander Bent Viscaal die zijn eerste succes boekte in de FIA F3

Dankzij een stevige en agressieve verdediging wanneer dat nodig is, Theo Pourchaire (ART Grand Prix) tekende zijn derde podium van het seizoen door de derde plaats te behalen. De Franse coureur, die vanaf de 3e plaats startte, wist David Beckmann (Trident) uitstekend in te halen in Stowe (bocht 3).

Vervolgens profiteerde hij van de mechanische tegenslagen van de poleman op de grid, Ben Barnicoat (Carlin), om het podium veilig te stellen, na grote verdedigingen tegen eerst David Beckmann en daarna tegen Liam Lawson (Hitech), die de DRS had.

Clément Novalak (Carlin), die dankzij zijn 10e plaats in race 1 op pole zou starten, werd gedegradeerd naar de 12e positie nadat hij een tijdstraf van 5 seconden had gekregen omdat hij profiteerde van het verlaten van de baan op zaterdag. Hij eindigde dicht bij de punten, op de 9e plaats.

Op zijn beurt de winnaar van race 1 Logan sergeant, de nieuwe leider in het kampioenschap, moest noodgedwongen met pensioen nadat hij werd geraakt door zijn landgenoot Cameron Das (Carlin). 6e plaatsOscar Piastri (Prema Racing) zorgt er in ieder geval voor dat de Amerikaan op een klein puntje aan de top van het kampioenschap blijft!