C3: Ralf Aron passeert tussen de drops bij Misano

Ralf Aron won de laatste F3-race in Misano, die werd verreden in hevige regen waardoor de stewards het evenement moesten onderbreken.

gepubliceerde 26/08/2018 à 20:55

Het peloton van F3 stond voor een moeilijke uitdaging toen hij de regen trotseerde tijdens de laatste race van het weekend in Misano (Italië). Na een start onder safety car-regime onderbraken de marshals het evenement totdat de stortbui was gekalmeerd.

Marcus Armstrong (Prema Theodore Racing) behield zijn polevoordeel toen de groene vlag werd gezwaaid voordat hij plaats maakte voor teamgenoot Ralf Aron en in een spin werd gestuurd door Guanyu-Zhou, ook in de formatie van het Italiaanse team dat twee van zijn coureurs zag afhaken.

Ralf Aron won uiteindelijk met iets meer dan een seconde voorsprong op Juri Vips (Motopark), terwijl Ferdinand Habsburg (Carlin) het podium completeerde voor kampioenschapsleider Daniel Ticktum (Motopark) en Mick Schumacher (Prema Theodore Racing). Sacha Fenestraz (Carlin) eindigde op de 12e plaats.

Daniel Ticktum zal in het weekend van 9 september de Nürburgring-ronde (Duitsland) betreden met een voorsprong van 12 punten op Juri Vips.

Ontdek het verslag van het Europese F3-kampioenschap in Misano in nummer 2180 van AUTOwekelijks, vanaf maandagavond beschikbaar in digitale versie op alle platformen, en vanaf aanstaande woensdag in de kiosken.