Bianchi houdt zijn hand vast

Jules Bianchi pakte de pole op de Nürburgring en is opnieuw de favoriet voor de race van zaterdag, de hoogste in punten.

gepubliceerde 14/08/2009 à 19:17

Jules Bianchi weet zijn status goed over te nemen. Verheven tot de rang van favoriet voor de titel van kampioen van F3 Euro Series heeft de Niçois, met name na zijn succes op Zandvoort (pole position en twee overwinningen), al vijf races gewonnen in vijf weekenden, waaronder vier successen tijdens de zaterdagraces, die de winnaar tien punten opleveren. In de zesde ronde van dit seizoen start Jules Bianchi zaterdagochtend opnieuw aan de kop van het veld en biedt hij een vijfde overwinning in de eerste race van het weekend.

De start van de kwalificatiesessie was echter levendig voor de Finse coureurs. Mika Mäki, dan vooral Valtteri Bottas plaatsten zich al snel op de voorgrond. Ook de solide rookie van het ART Grand Prix-team zette na twintig minuten van de sessie de beste tijd neer, voor Jules Bianchi. Maar de Niçois wist uit zijn reserve te komen en een geweldige tijd neer te zetten, waarbij de Niçois de enige was die onder de 1:23?? kwam, in 1:22??823. De ART Grand Prix-coureur zag zijn teamgenoten volgen, waarbij Esteban Gutierrez en Valtteri Bottas het podium completeerden. Zaterdagochtend om 11 uur is Jules Bianchi opnieuw de favoriet van de race. De inwoner van Nice stak zijn vreugde aan het einde van de kwalificatiesessie niet onder stoelen of banken. “ Ik ben erg blij met mijn polepositie. Maar ik denk dat ik ook iets meer geluk had dan Esteban. Na de test vanmiddag (vrijdag), toen ik slechts de achtste plaats wist te bezetten, hebben we hard gewerkt. Het was het waard. »