Beckmann wint in race 2, Pourchaire 6e

Race 2, die op een natte baan werd betwist, werd gewonnen door David Beckmann (Trident) vóór kampioenschapsleider Oscar Piastri (Prema Racing). Hij profiteerde van de tien seconden tijdstraf van Bent Viscaal (MP Motorsport) om te winnen.

gepubliceerde 19/07/2020 à 10:42

Jeremy Satis

David Beckmann (Drietand) behaalt deze zondag in Hongarije zijn eerste overwinning in FIA F3. De Duitse coureur haalde de leider in het kampioenschap in Oscar Piastri (Prema Racing) en de Noor Dennis Hauger (Hitech).

Vanaf pole pakte Beckmann zijn derde podium van het seizoen en bevestigde zijn consistentie door in elke race punten te scoren. Hoe het ook is Gebogen Viscaal (MP Motorsport), auteur van een podiumplaats in race 1 op zaterdag, die als eerste over de finish kwam.

Maar de Nederlander kreeg een tijdstraf van tien seconden, werd schuldig bevonden aan een botsing met Igor Fraga (Charouz) in de tweede ronde en vervolgens aan het inhalen buiten de grenzen van de baan op Logan sergeant (Prema), op dezelfde plek waar de Amerikaanse coureur zaterdag (ronde 13) om dezelfde redenen een sanctie kreeg.

Tot twee ronden voor de finish kon Viscaal ondanks zijn zware straf nog op punten mikken, maar de inzet van een safety car verpestte zijn werk en zijn hoop.

Theo Pourchaire (ART Grand Prix), die dankzij zijn overwinning in race 10 op zaterdag als 1e startte, pakte ook enkele belangrijke punten in het kampioenschap. Ondanks een moeilijke start waardoor hij drie plaatsen verloor, schoof de inwoner van Grasse zeven plaatsen op om uiteindelijk de zesde plaats te behalen, voor zijn twee teamgenoten Alexander Smolyar en Sebastian Fernandez.

Voor zijn landgenoot was de race moeilijker Clement Novalak (Carlijn) aan de andere kant. De Frans-Zwitser, die op de eerste startrij startte (2e), eindigde buiten de punten nadat hij plotseling gripverlies had geleden.

Ontdek het volledige verslag van het FIA F3-evenement in Hongarije, in nummer 2270 van AUTOwekelijks, vanaf morgenavond verkrijgbaar in digitale versie en vanaf aanstaande woensdag in de kiosken.