Guanyu Zhou wint Race 2 in Abu Dhabi

Guanyu Zhou (UNI-Virtuosi) won de tweede sprintrace van het weekend, deze zaterdag in Abu Dhabi, en profiteerde van de pensionering van polesitter Marcus Armstrong (DAMS).

gepubliceerde 11/12/2021 à 16:45

Jeremy Satis

De weekenden gaan voorbij en zijn nooit hetzelfde voor DAMS en voor Marcus Armstrong. Het Franse team was voor het eerst in 489 dagen winnaar in Jeddah en dacht dat het slechts zeven extra dagen nodig had om het volgende succes te behalen, maar het lot zou anders beslissen. Marcus Armstrong startte vanaf pole en slaagde er perfect in zijn start en de twee safety car-herstarts waarmee hij te maken kreeg, maar halverwege de race stopte zijn auto plotseling met werken. Toen moest hij opgeven.

Guanyu-Zhou (UNI-Virtuosi), die in de derde ronde de beste had genomen op Ralph Boschung (Campos), erfde daardoor bijna in de war de besturing van de baan. “Ik heb medelijden met Marcus”', flapte hij in zijn radio en pakte de leiding in de race. Degene die zal besturen F1 chez Alfa Romeo in 2022 voor Robert Shwartzman (Prema), naar wie hij de tweede plaats in het kampioenschap verlangt, en Ralph Boschung (Campos), die een week geleden al op het podium in Jeddah stond.

Piasters verlaten of achtergelaten

Oscar Piastri (Prema) won deze zaterdagochtend aan het einde van race 1 en moest voor de tweede keer dit seizoen met pensioen. Halverwege de race arriveerde hij met drie naast elkaar in bocht 9 met Roy Nissany (DAMS) en Jüri Vips (Hitech) en werd van binnen verrast door een Israëliër die niet echt de controle had, die de Australiër op nogal mannelijke wijze kwam steunen. . Piastri en Vips raakten elkaar aan en gaven het op.

Er is een onderzoek geopend en de beslissing over een eventuele straf zal na de race worden genomen. Oscar Piastri had sowieso een tijdstraf van vijf seconden geërfd omdat hij Liam Lawson had gedwongen de grenzen van de baan te overschrijden. Voor zijn deel, Theo Pourchaire (ART Grand Prix) had een moeilijke race nadat hij zijn start miste. De Fransman vertrok maar schaatste zichtbaar lange meters. Hij bevond zich daardoor in de eerste bocht voorbij de 10e plaats en eindigde uiteindelijk als 9e. Zijn landgenoot Clément Novalak (MP Motorsport) behaalde de 14e plaats in de race.