F3 – Günther neemt wraak in Boedapest

Maximilian Günther won Race 2 van het F3 Europees Kampioenschap in Boedapest en versloeg Ralf Aron.

gepubliceerde 23/04/2016 à 17:51

Maximilian Günther (Prema Powerteam) wist dit keer zijn polevoordeel te behouden tijdens Race 2 van de F3 Europees Kampioenschap gespeeld op de Hungaroring. Deze overwinning voor de Duitser stelt hem in staat de leiding te nemen in het kampioenschap, waarbij hij profiteert van de slechte prestatie van zijn teamgenoot Nick Cassidy die aan het begin van het evenement spinde en genoegen moest nemen met de 16e plaats.

Ralf Aron, de winnaar van race 1, biedt het Prema Powerteam de dubbel aan nadat het de voorsprong heeft behouden Guanyu-Zhou (Motopark) die op de derde trede klom. George Russell (HitechGP) moest genoegen nemen met de vierde plaats terwijl Sergio Sette Camara (Motopark) de top vijf completeerde.

Nadat hij na een motorwissel achteraan op de grid was gestart, wist Anthoine Hubert (Van Amersfoort Racing) op te schuiven naar de 13e plaats.