F3 – C1: Norris transformeert de poging

Lando Norris heeft de eerste race van het Formule 3-weekend op Spa-Francorchamps gewonnen

gepubliceerde 28/07/2017 à 13:43

Jeremy Satis

Beginnend vanaf pole, Lando Norris (Carlin) beeft niet bij de start tegen Callum Ilott (Prema) die op de eerste rij start. De Britse coureur maakte een remfout in Les Combes, wat leidde tot het uitvallen van Jake Hughes (Hitech GP) en de tussenkomst van de safety car. De Prema-coureur krijgt een pitstop die zijn race verpest.

Bij de herstart kon Maximilian Günther (Prema) Norris niet ongerust maken en werd hij zelfs ingehaald door Nikita Mazepin voor de tweede plaats. Achterin wordt de race gedreven door de comebacks van Joey Mawson (Van Amersfoort) en Mick Schumacher (Prema), oplopend naar 5e et 6e positie die verder gaat dan de top 10.

Norris won uiteindelijk voor Mazepin, die zijn eerste podiumplaats in de categorie scoorde, en Günther. Jehan Daruvala (Carlin) ligt voor Mawson aan de lijn en de twee completeren het rookie-podium. Schumacher eindigt als 7e voor Harrison Newey (Van Amersfoort). Ook Ferdinand Habsburg (Carlin) en Joel Eriksson (Motopark) wisten met Pedro Piquet (Van Amersfoort Racing) in de top 10 te klimmen.