Drugovich wint op Red Bull Ring

Felipe Drugovich won de tweede F2-race op de Red Bull Ring en profiteerde van de omgekeerde grid. Giuliano Alesi stopte met een mechanisch probleem.

gepubliceerde 05/07/2020 à 12:13

Dupuis

Felipe Drugovich (MP Motorsport) behaalde zijn eerste overwinning in F2 vanaf de eerste bijeenkomst om Red Bull Ring (Oostenrijk). De Braziliaan profiteerde van de omgekeerde grid om van pole te profiteren. Ondanks verschillende onderbrekingen in de race behield de Euroformula Open-kampioen van 2018 de voorsprong op Louis Delétraz (Charouz Racing System).

Het was Dan Ticktum (Dams) die het podium completeerde en profiteerde van de pensionering van Giuliano Alesi (BWT HWA Racelab) met een motorprobleem aan het einde van de eerste ronde.

Robert Shwartzman (Prema Racing) en Christian Lundgaard (ART GP) completeerden de Top 5 voor Nobuharu Matsushita (MP Motorsport). De Japanners moesten gedurende het tweede deel van de race vechten om de aanvallen van de Japanners te weerstaan Mick Schumacher (Prema Racing).

Marcus Armstrong (ART GP) lag op koers voor de tweede plaats, maar ook de Nieuw-Zeelander moest afstappen vanwege een mechanisch probleem. Luca Ghiotto (Hitech GP) stopte nadat hij in een spin werd gestuurd door Jehan Daruvala (Carlin), die op de 16e plaats eindigde. Het incident dwong Guanyu-Zhou (Uni-Virtuosi Racing) om door de grindbak te gaan om contact te vermijden. De Chinezen, die de dag ervoor al pech hadden, konden slechts de 14e positie innemen.

Ontdek het verslag van de F2 op de Red Bull Ring, geproduceerd door onze speciale correspondent in nummer 2268 van AUTOhebdo, vanaf maandagavond beschikbaar in digitale versie op alle platforms, en vanaf aanstaande woensdag in de kiosken.