David Vidales op pole voor Race 1

David Vidales (Prema) domineerde de tweede kwalificatiesessie van het weekend op Imola en zal op pole starten voor Race 1, die aanstaande zaterdag om 17:20 uur gepland staat.

gepubliceerde 17/04/2021 à 13:37

Jeremy Satis

Nadat Grégoire Saucy (ART Grand Prix) eerder op de ochtend de pole won voor Race 2, domineerde de Spanjaard David Vidales (Prema) de tweede en laatste kwalificatiesessie van de dag in 1'37"860 en behaalde daarmee pole position voor Race 1 , die aanstaande zaterdag om 17 uur plaatsvindt.

Dit is de tweede leidende positie die de Spanjaard in zijn carrière heeft veroverd, nadat hij deze had verworven... op Imola, al in 2020, tijdens zijn debuut in auto in Formule Renault Eurocup met JD Motorsport. De Iberiaan versloeg zijn teamgenoot Paul Aron (Prema/+0”044) en de Brit Alex Quinn (Arden/+0”052), die derde werd op de gong van Hadrien David (R-ace GP), beste Fransman van de sessie (4e/+0 »098).

Grégoire Saucy (ART Grand Prix), auteur van de pole voor Race 2, kon slechts de vijfde tijd neerzetten, nadat hij in zijn laatste ronde werd gehinderd door Pietro Delli Guanti terwijl hij aan het verbeteren was. Net als deze zaterdagochtend staan ​​de drie beste rookies in dezelfde volgorde, maar deze keer behaalden ze allemaal een plek: Dino Beganovic (Prema/5e), Isack Hadjar (R-ace GP/6e) en Gabriele Mini (ART Grand Prix /7e).