Race 1: Tramnitz verslaat Antonelli in Barcelona

Dankzij een perfect onderhandelde start behaalde Tim Tramnitz zijn eerste overwinning van het seizoen door Andrea Kimi Antonelli te domineren tijdens de eerste race van de FRECA-meeting in Barcelona. Macéo Capietto eindigde als 5e.

gepubliceerde 20/05/2023 à 19:11

Jeremy Satis

Tim Tramnitz, winnaar van race 1 in Barcelona. © 2023 Diederik van der Laan / Nederlands Fotobureau.

• Sneller dan Andrea Kimi Antonelli (Prema) toen de lichten uitgingen, nam Tim Tramnitz de leiding in de eerste bocht en liet daarna nooit meer los. De Duitse coureur, lid van het Franse R-ace GP-team, behaalde zijn eerste overwinning van het jaar nadat hij weerstand had geboden aan de druk van zijn Italiaanse rivaal. In uitstekende vorm krijgt Tramnitz ook de kans om van deze geweldige dynamiek te profiteren, aangezien hij aanstaande zondag vanaf pole zal starten voor race 2 (10:13 uur).
  • Macéo Capietto (RPM) startte als 7e en eindigde als beste Fransman dankzij een bewonderenswaardige 5e plaats, behaald achter Lorenzo Fluxa (Prema). Wat zijn landgenoten betreft, Victor Bernier (MP Motorsport) eindigde als 12e, terwijl rookies Alessandro Giusti (G4 Racing) en Marcus Amand (ART Grand Prix) respectievelijk als 13e en 22e over de finish kwamen.
  • Kampioenschapsleider Martinius Stenshorne (R-ace GP), die aan het eind van een weekend op Imola iedereen omver blies met 43 punten, wist de 7e plaats te pakken. Een onvoldoende resultaat om de leiding te behouden in het kampioenschap, dat zaterdagavond voor een klein puntje terugkeert naar Kas Haverkort. De Nederlander, die dankzij zijn derde plaats dit jaar voor de tweede keer op het podium staat, zal voor de laatste race op zondag dus in de schoenen van de klassementsleider in slaap vallen.
  • Merk op dat deze Race 1 werd gemarkeerd door een rode vlag na een crash tussen Sami Meguetounif en zijn MP Motorsport-teamgenoot Dilano Van't Hoff. De twee auto's zaten vast in het grind en moesten door 4x4's worden voortgetrokken. Omdat de operatie tijd had gekost, kozen de commissarissen ervoor om de race te onderbreken om ervoor te zorgen dat de racetijd niet onverbiddelijk opraakte. Owen Tangavelou (Trident) kreeg hem aan het einde van de race te pakken, waardoor de safety car tot het einde van de race werd ingezet. Ondanks een zware en dreigende lucht kon de race droog plaatsvinden.