Race 1: Shwartzman wint, Zhou heeft de fout gemaakt

Robert Shwartzman (Prema), al winnaar van de eerste sprintrace tijdens de laatste meeting in Baku, deed het opnieuw op Silverstone, voor Jüri Vips en Christian Lundgaard.

gepubliceerde 17/07/2021 à 10:52

Jeremy Satis

Robert Shwartzman herinnerde zich goede herinneringen aan zijn ex-teamgenoot Mick Schumacher. Vanaf de vierde plaats op de grid maakte de Rus een supersonische start, zoals de Duitser vorig jaar in dit kampioenschap deed, om vanuit de eerste bocht de leiding te nemen en nooit meer los te laten. Hij won voor Jüri Vips (Hitech), die twee overwinningen behaalde in Azerbeidzjan, en voor polesitter Christian Lundgaard (ART Grand Prix).

De Rus heeft lang geloofd dat hij een dubbele take deed en nam de leiding in het kampioenschap dankzij de twee punten voor de snelste raceronde. Maar Oscar Piastri (Prema) nam hem als een bedrieger helemaal aan het einde van de race van hem af, nadat hij zijn banden had afgekoeld.

Piastri serieus

Oscar Piastri is daarmee de nieuwe leider van de Formule 2 na deze race 1. Oscar Piastri, auteur op vrijdag van zijn eerste pole position in de Formule 2, behaalde de 6e plaats, de vier waardevolle punten die daarbij horen, naast de twee punten voor de beste ronde. Ook hij profiteert, het moet gezegd worden, van de tegenslagen van zijn reisgenoot aan de kant vanAlpine Guanyu-Zhou (UNI-Virtuosi).

Hoewel ze een zeer goede start kregen vanaf de 9e positie, maakten de Chinezen alleen een fout, schuldig aan een spin in de eerste ronde nadat ze in de 4e bocht te veel hoek achter het stuur hadden gezet. De straf is dubbel voor de piloot Alpine, aangezien dit betekent dat hij ook in Race 2 als laatste zal starten.

Gietstoel verzekeren

Théo Pourchaire (ART Grand Prix) van zijn kant behaalde de 5e plaats. De Habs hadden een solide race ondanks een arm die nog steeds pijnlijk was na zijn blessure opgelopen in Bakoe enkele weken geleden. De Fransman scoort zes punten en start als 5e in race 2, gepland om 15 uur.

Een race waarin Richard Verschoor (MP Motorsport) vanaf pole zal starten. De Nederlander, die startte in de Top 10, verloor bij de start enkele posities maar kon rekenen op een prima strategie om opnieuw de 10e plaats te veroveren, synoniem voor pole op een reverse grid.

De winnaar van de Grand Prix van Macau in 2019 keerde inderdaad in de 13e ronde van de race terug via de pitlane om Medium-banden te monteren, waarbij hij profiteerde van een derde safety car. Vier inhaalacties later eindigde hij als 10e en verzekerde zich daarmee van pole in race 2.